Eerste Bosshardt-koekjes uitgereikt in Majoor Bosshardthuis

De Bosshardt-koekjes werden gelanceerd op Valentijnsdag

AMSTERDAM - Zojuist, op de dag van de liefde, is het eerste doosje met Bosshardtjes koekjes door Ineke Kuiper van Stichting Eberhardjes uitgereikt aan heilssoldaten Koos en Henny Tinga. Zij werkten vroeger met Majoor Bosshardt en kenden haar heel goed. Stichting Eberhardjes Amsterdam, bekend van de geliefde Eberhardjes koekjes, heeft dit koekje in samenwerking met het Leger des Heils ontwikkeld. Het hartvormige Bosshardtje is het ‘zusje’ van het Eberhardje, dat zijn naam dankt aan oud-burgemeester Eberhard van der Laan.

Henny Tinga deelde de Bosshardtjes meteen uit aan scholieren die op bezoek waren in het Majoor Bosshardthuis: “Dit koekje past precies bij de Majoor en bij ons: niet te groot, echt van smaak en knapperig. Bij Majoor Bosshardt was het altijd: je krijgt wat je ziet. Dat was haar geheim en het “knapperige” aan haar. Wat ze vertelde en wat ze deed klopte met elkaar. Zij legde verbinding tussen mensen en werelden op alle fronten van haar leven. Zo gaf zij smaak aan alles wat zij deed in haar leven. Met elkaar kun je smaak toevoegen, ook jullie jonge mensen.”

De unieke smaak van Bosshardt

De unieke smaak van het Bosshardtje is geïnspireerd op de thee met kaneelbeschuit die Majoor Bosshardt serveerde tijdens haar gesprekken met dak- en thuislozen, verslaafden en sekswerkers op de Wallen in Amsterdam.  Majoor Bosshardt gaf handen en voeten aan de liefde en gaf hulp en hoop aan de meest kwetsbare mensen.

Koekjes voor verbinding

Het Bosshardtje is een hartvormig roomboterkoekje met kaneelsmaak, besprenkeld met een suikerlaagje voor 'vrouwelijke schittering'. Het vertegenwoordigt het tweede koekje in de familie van Amsterdamse koekjes en staat voor 'goed zorgen voor de stad en voor elkaar'. Dit nieuwe koekje weerspiegelt de gedeelde waarden van verbinding in de buurt en tussen buurtbewoners van beide organisaties. Net als de opbrengsten van de Eberhardjes waarmee Amsterdamse verbindende projecten worden ondersteund, worden de netto-opbrengsten van de Bosshardtjes gedoneerd aan projecten via het Leger des Heils Amsterdam.

Proeven?

Ben je benieuwd naar dit heerlijke koekje? Bestel de Bosshardtjes op www.bosshardtjes.nl.