Een gids van het Majoor Bosshardthuis praat met bezoekers

Een rondleiding door het Bosshardthuis

Boek je een gratis rondleiding door het Majoor Bosshardthuis, dan weet je zeker dat je geïnspireerd het pand weer verlaat. Onze enthousiaste gidsen vertellen je alles over de Majoor, over het gebouw en goed doen in de 21e eeuw.

In het oudste stenen woonhuis van Amsterdam ligt zoveel historie, dat onze gidsen uren zouden kunnen vertellen. We zorgen er echter voor dat een rondleiding ongeveer een uur duurt. In die tijd ga je helemaal van boven naar beneden door het pand en krijg je bij elke ruimte een inspirerend verhaal te horen.

Vroeger en nu

In het Majoor Bosshardthuis maak je een reis door de tijd. Het gebouw waarin het Bosshardthuis gevestigd is, bestaat al sinds 1605. Aan de buitenkant van het pand is dit duidelijk te zien: het is een statig, monumentaal pand. Binnen in het pand kun je zien hoe Majoor Bosshardt hier leefde. Alle verdiepingen zijn weer net zo ingericht als ze er in die tijd uitzagen. Je kunt zien waar de majoor sliep en at, en waar zij ex-prostituees opving. Naast een stuk geschiedenis word je tijdens een rondleiding geïnspireerd door het werk van het Leger des Heils vandaag de dag. Bekijk de exposities en leer wat jij kunt doen om de wereld een stukje mooier te maken. 

3 redenen om een rondleiding te boeken:
- uniek inkijkje in het oudste stenen pand van Amsterdam
- authentieke inrichting
- het is gratis! 

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.