Aanzicht van het Majoor Bosshardthuis in Amsterdam, met standbeeld van Majoor Bosshardt op de voorgrond

Over het Majoor Bosshardthuis

Het Majoor Bosshardthuis is een museum in hartje Amsterdam. Op deze inspirerende plek, in het centrum van Amsterdam, kun je je gratis laten rondleiden door het oudste stenen pand van Amsterdam. Het Majoor Bosshardthuis is een initiatief van het Leger des Heils. In het museum ervaar je hoe het leven in historisch Amsterdam was. Je wordt ook geïnspireerd om goed te doen in je eigen omgeving, zoals Majoor Bosshardt deed.

Het Majoor Bosshardthuis stamt uit 1605 en is daarmee het oudste stenen pand van Amsterdam. In dit historische gebouw woonde majoor Alida Bosshardt in de jaren 1960 en '70. Het huis was een toevlucht voor allerlei kwetsbare mensen in Amsterdam: prostituees, verslaafden, daklozen en wie er maar hulp nodig had. Iedereen kon terecht bij de Majoor en bij het Leger des Heils

Open voor publiek

Het pand aan de Oudezijds Voorburgwal, in hartje Amsterdam, werd in 2022 grondig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Op 8 juni 2022 werd het Majoor Bosshardthuis geopend door koningin Màxima. Nu komen er wekelijks toeristen uit binnen- en buitenland voor een rondleiding, vergadering of gewoon een kijkje in dit historische pand.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.